Beleggen in aandelen door koersen te volgen met een zoekmachine

Over de gehele wereld worden er aandelen gekocht, verkocht, gekregen, gegeven, gemaakt en vernietigd. Al deze acties zorgen ervoor dat een aandelenkoers kan stijgen of kan dalen. Een aandeel is in principe een stuk papier waarop staat dat je een deel van een vennootschap in handen hebt. Er bestaan in Nederland twee verschillende vennootschappen, namelijk de besloten vennootschap (BV) en de naamloze vennootschap (NV). Een BV verdeelt de aandelen vaak onder een kleine vertrouwde groep en de aandelen zijn niet vrij verhandelbaar. Bij een NV zijn de aandelen vrijgesteld voor de markt, waardoor deze open gekocht en verkocht kunnen worden door iedereen.  En daarmee kun je dus beleggen in aandelen.

Verdienmogelijkheden van een aandeel

Zodra iemand in het bezit is van een aandeel, kan deze op twee verschillende manieren geld verdienen. De eerste manier is door het ontvangen van dividend. Dit is in principe de uitbetaling, ofwel een deel van de winst, die het bedrijf doet aan de aandeelhouders. Daarnaast is het ook mogelijk om geld te verdienen door het desbetreffende aandeel te verkopen voor een hoger bedrag dan dat je het hebt gekocht. Dit kan aan de hand van de aandelenkoers. Wanneer het goed gaat met het bedrijf waar je een aandeel van hebt, stijgt de waarde van het aandeel. Op dit moment gaat de aandelenkoers dus omhoog en kun je het aandeel voor meer verkopen dan dat je het in eerste instantie gekocht hebt. Het is ook mogelijk dat het minder goed met het bedrijf gaat, waardoor je aandeel minder waard wordt en je hier dus verlies op zou draaien zodra je deze verkoopt.

De aandelenkoersen op het internet

Het is voor een aandelenhandelaar belangrijk om de aandelenkoersen in de gaten te houden, aangezien deze de waarde van een aandeel bepalen en zodoende weergeven wanneer je je aandelen moet verkopen of juist moet behouden. Op vele plaatsen kun je een actuele stand van de aandelen vinden, zoals in het beursgebouw in Amsterdam. Daarnaast is het ook mogelijk om online de aandelenkoersen in te gaten te houden. Zo kun je in diverse zoekmachines een helder beeld van de aandelenkoersen vinden. Meer weten over beleggen? Kijk dan op websites als Strategisch beleggen, waarop je veel achtergrond informatie over beleggen kunt vinden. Ideaal voor beginners.

Negatieve stroomprijzen in Nederland Maatwerk kerstpakketten: Dé verrassing voor medewerkers Ontdek de wereld van online casino's en speelhallen