Technologische samenleving

de samenleving vereist meer en meer technologisch inzicht. Enige wiskundige bagage is daarom altijd handig. Of het nu gaat om het invullen van bijvoorbeeld papieren, of het berekenen van wiskundige vraagstukken. Ook voor diverse computerprogramma's is het handig om met wiskunde of met een rekenmachine om te kunnen gaan. Vaak wordt dit namelijk door mensen onderschat.

Berekeningen invoeren

Voor rekenmachines zijn berekeningen geen probleem, maar het invoeren van diverse berekeningen kan wel degelijk een probleem zijn voor sommige mensen. Let altijd op bij het invoeren van bepaalde berekeningen en het gebruik van bepaalde tekens, want bij een foute invoer kan er namelijk een heel andere uitkomst verschijnen.

De rekenmachine op deze website

De rekenmachine op deze website is vrij eenvoudig te gebruiken en geschikt voor een breed scala aan berekeningen. Het is naast delen, aftrekken en vermenigvuldigen ook nog mogelijk om percentages en algoritmes te berekenen. Daarnaast is omrekenen van valuta ook zeker geen probleem. U voert de berekening in en na een druk op de knop verschijnt de uitkomst in het venster.

Hoe invoeren

Zoals gezegd, let er op hoe u bepaalde berekeningen in moet voeren. Op uw toetsenbord bevinden zich allerlei toetsen waarmee u zo de berekening in kunt voeren. Weet u van uw eigen toetsenbord precies waar bepaalde tekens voor dienen? Iedere wiskundige handeling heeft namelijk zijn eigen plek op het toetsenbord. Toetsenborden kunnen hierin vaak verschillen. Houdt u hier dus ook rekening mee als u uw berekening in gaat voeren. Raadpleeg bijvoorbeeld de gebruikershandleiding van uw toetsenbord, als u niet zeker bent hoe u deze tekens op uw toetsenbord kunt gebruiken.

Ontdek brood bakken: gezond en heerlijk! Maatwerk kerstpakketten: Dé verrassing voor medewerkers Negatieve stroomprijzen in Nederland