Wat zijn portalen?

Een portaal is als het ware een toegangspoort voor vele diverse websites die informatie aanbieden over een corresponderend onderwerp. Een portaal is dus erg handig op het moment dat je op zoek bent naar algemene informatie over een bepaald onderwerp. Deze onderwerpen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het aanbieden van al deze relevante informatie is in principe dan ook de kernactiviteit van de internetportalen. Er zijn over het gehele internet verspreid vele diverse portalen te vinden, een aantal bekende zoals yahoo, msn en startkabel hebben naast de hoofdactiviteit, ook nog een aantal deelactiviteiten toegevoegd. Op deze manier proberen deze portalen ervoor te zorgen dat de bezoekers regelmatig, zo niet iedere dag, terug komen.

Mate van betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van het internet speelt vandaag de dag een belangrijke rol bij veel mensen. Men is namelijk bang dat de persoonlijke gegevens doorgespeeld worden naar commerciële bedrijven en dergelijke. Bezoekers letten dan ook voornamelijk op de aanwezige advertenties in een portal, aangezien de gegevens vaak naar deze websites/bedrijven worden doorgespeeld. De mate van betrouwbaarheid is dus zeer belangrijk voor internetgebruikers en deze letten hier dan ook erg op.

Portaal is persoonlijk

Een portaal wordt door veel mensen met een startpagina verward, doordat beide veel informatie op de website hebben staan. Een portaal kent echter andere mogelijkheden dan een startpagina doordat er op een portaal gemakkelijk de informatie te vinden is waar jij naar opzoek bent. Een portaal is wat dat betreft dus zeer persoonlijk, aangezien deze aan iedere gebruiker andere informatie laat zien die speciaal geselecteerd is op de zoekopdracht van de gebruiker in kwestie.

Ontdek brood bakken: gezond en heerlijk! Negatieve stroomprijzen in Nederland Verras uw medewerkers met een unieke kerstmarkt